Innovation

HUR SER DIN
DRÖMSKOPA
UT?

EMA INNOVATION

Innovation är en del av EMA:s DNA och vi har ägnat över tusentals timmar tillsammans med “Entreprenadsveriges hjärta” – maskinförarna – när vi tagit fram våra skopor och tillbehör.

Nu har du chansen att lansera din drömskopa; eller drömtillbehör och se drömmen bli verklighet.

Var med och tävla – vinnaren vinner inte bara ett exemplar av sin produkt utan får dessutom en resa till såväl Bauma-mässan och till fabriken där du får bevittna framtagandet av din produkt.

 

Spela videoklipp

DREAM DIG!

REGISTRERA DIN IDÉ

Gör drömmen till verklighet!

Efter drygt 10 år ute hos maskinförare som har fått rita sina egna skopor har vi t.ex. närmare 70 olika ritningar på fast planerskopa med S60, vilket idag har genererat 6 skräddarsydda standardskopor. Anledningen är enkel, vi vet nu att de flesta av er vill ha den långa botten och/eller med keps.

Nu har du chansen att skapa din drömskopa (eller annat maskintillbehör). Håll inte igen utan dröm stort (och i stål).

Lämna ditt tävlingsbidrag i form av bilder, skisser, ritningar, filmer – vad som helst som kan få juryn att förstå din idé.

Läs mer om juryn och reglerna längre ner på den här sidan. Vi ser väldigt mycket fram emot ditt tävlingsbidrag!

 

Lämna ditt bidrag

jury

Spela videoklipp

Ola Johansson

Maskinist
Mjölkalånga Entreprenad, Vinslöv

Ola är inte bara en grymt duktig maskinist – han är också en innovatör och ligger bakom ett par av EMA:s populära redskap. Han har god kunskap inom konstruktion och användningsområden, är noggrann och älskar sitt jobb. ”Nya innovationer kan hjälpa till att spara bränsle och tid samt bidra till en säkrare arbetsplats”.

 

Spela videoklipp

Kim Lindskog

Maskinist
Högberga Mark, Strängnäs

Slitstarka och effektiva redskap i snygg design får Kims hjärta att slå några extra slag. Han älskar också att analysera för att hitta nya och bättre lösningar som kan effektivisera arbetet. Som jurymedlem i EMA Innovation vill han skicka ett budskap till alla kollegor där ute: ”Detta är en fantastisk möjlighet att vara med och påverka och effektivisera sin arbetsmiljö”.

 

Spela videoklipp

Emil Estmar

Maskinist
Dolkarnas Entreprenad, Södertälje

Tidiga morgnar är inte Emils melodi, men att få sitta i hytten och skapa gör att han ändå älskar sitt jobb. Emil har gjort många olika saker genom åren, vilket gör att han passar bra i juryn. ”Jag är säker på att det finns många som sitter på bra idéer, men har kanske svårt att få ner dem på papper”.

 

Spela videoklipp

Jonas Kilsgård

Egenföretagare
Kungsängens Entreprenad, Stockholm

Kör mest dator men helst grävlastare. Med 10 års erfarenhet av att jobba i motvind där det gällt att hitta lösningar där andra sett problem eller svårigheter, och med ett par egna innovationer i bagaget, är Jonas given i juryn. ”Det finns så oerhört många duktiga och smarta människor i vår bransch som sitter på lösningar som garanterat kommer leda till innovationer”.

 

Spela videoklipp

Andreas LaXholm

Grundare
Schaktbolaget i Borås

Kvalitet är a och o för Andreas, både när det gäller redskapsval och när det kommer till utförandet av jobb. I över 10 år har han ”grävt hål och fyllt igen dem igen”, och älskat det. Trots att dagarna är för korta ser han fram emot att ta sig an uppdraget som jurymedlem i EMA Innovation, där han ser fram emot att se nya smarta och innovativa lösningar. Med MacGyver som största idol blir detta uppdrag ännu en dream come true.

 

REGLER

EMA INNOVATION

Följande tävlingsregler gäller för deltagare i tävlingar arrangerade av alla företag inom Construction Equipment Group AS (CEG) om inte annat är specificerat.

 1. Anställda i företag inom CEG och deras leverantörer, samt deras närmaste familj kan inte delta eller vinna i CEG:s tävlingar.
 2. Du måste ha fyllt 18 år för att delta i tävlingen. Eventuell vinstskatt eller andra avgifter skall betalas av vinnaren.
 3. Alla deltagare måste delta under eget namn och för egen räkning. Svar på frågor och förslag/idéer ska komma direkt från deltagaren, och inte från några medhjälpare. CEG förbehåller sig rätten att verifiera den information som lämnas innan eventuell vinst levereras/utbetalas. Brott mot dessa bestämmelser kan leda till att priset går förlorat.
 4. Genom att delta i tävlingen ger du CEG en icke-exklusiv rättighet att använda ditt inskickade bidrag som de vill. Du kommer inte att överföra äganderätt till ditt bidrag och kan fortsätta att använda det själv.
 5. Såvida inte något annat tydligt framgår av tävlingsbeskrivningen, eller det är obestridligt överenskommet, ansvarar CEG inte för några följdkostnader relaterade till vinsten eller dess användning.
 6. Vinnaren kan inte byta ut priset mot ekonomisk kompensation eller överföra prisanspråket till andra personer eller organisationer. CEG ska anses befriad från sina skyldigheter när priset överlämnas till vinnaren. CEG är också undantaget under särskilda omständigheter (force majeure).
 7. CEG förbehåller sig rätten att ändra tävlingen, reglerna och innehållet när som helst under tävlingsperioden.
 8. CEG ansvarar inte för tekniska fel på telefon, SMS, e-post eller webbplatser vid deltagande i tävlingar.
 9. Juryn utser tävlingens vinnare. Juryn är inte skyldig att motivera valet av vinnare.
 10. Vinst som inte har inkasserats, eller som har returnerats till CEG, tillfaller CEG efter tre månader från det datum då priset vanns.
 11. Genom att delta i tävlingar arrangerade av CEG accepterar deltagare dessa tävlingsregler och de beslut som CEG kan fatta angående vinnare, ändringar i period, arrangemang eller genomförande av tävlingen, som slutgiltiga och definitiva. CEG förbehåller sig rätten att blockera deltagare om de bryter mot reglerna, fuskar, får orättvisa fördelar eller försöker sabotera tävlingen/aktiviteten.